понеділок, 13 квітня 2020 14:47

Для українських лікарень планують закупити вітчизняні апарати ШВЛ

Для українських лікарень планують закупити вітчизняні апарати ШВЛ
В Україні розглядають технічні параметри апаратів ШВЛ вітчизняного виробництва для постачання в державні лікарні. Фото: ukroboronprom.com.ua

У понеділок 13 квітня на нараді під голосуванням президента Володимира Зеленського щодо питань протидії коронавірусу розглянули можливість постачання до українських лікарень апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) вітчизняного виробництва.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента України.

Як ідеться в повідомленні, триває перевірка технічних параметрів апаратів ШВЛ виробництва 2 українських компаній. Якщо ці параметри та показники якості відповідатимуть необхідним стандартам і аналогічні обладнанню іноземного виробництва, українські лікарні отримають сотні вітчизняних апаратів уже найближчими тижнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На боротьбу з коронавірусом в Україні витратили майже мільярд гривень

Серед інших переваг, вартість вітчизняних апаратів ШВЛ у декілька разів нижча за імпортні. Це дасть можливість придбати більше обладнання та, зрештою, врятувати більше життів. Про це заявив Володимир Зеленський під час наради.

Президент України Володимир Зеленський запропонував організувати онлайн-уроки для лікарів. Таким чином він сподівається навчити медиків користуватися щойно отриманими сучасними апаратами штучної вентиляції легень. Адже, отримавши сучасні апарати ШВЛ, лікарі в регіонах часто не вміють ними користуватися.

Зараз ви читаєте новину «Для українських лікарень планують закупити вітчизняні апарати ШВЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути