Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2009 15:44

Для отримання візи в Україну можуть знадобитися відбитки пальців

Для отримання візи в Україну можуть знадобитися відбитки пальців

Україна розглядає можливість введення збору біометричних даних при оформленні українських віз для іноземних громадян.

Про це сьогодні, 30 березня, під час брифінгу повідомив керівник МЗС України Василь Кирилич, у коментарі введення європейської стороною оформлення шенгенських віз з біометричними ідентифікаторами.

"В Україні також проводиться робота, вживаються заходи щодо можливого введення на певному етапі так званих біометричних даних", - сказав він.

Як зазначив Кирилич, для громадян України подібні нововведення не є якоюсь несподіванкою. Він нагадав, що громадяни України вже зараз стикаються з необхідністю надання біометричних даних при оформленні віз до Великобританії та США.

Метою введення збору біометричних даних при оформленні візових документів (цифрова фотографія та відбитки всіх пальців рук) полягає у необхідності забезпечення належного рівня ідентифікації візових аплікантів з метою запобігання використання ними підроблених паспортних документів, пояснив Кирилич.

Як повідомлялося, 25 березня, Європейський парламент затвердив нові біометричні параметри, які будуть використовуватися у візах, що видаватимуться країнами ЄС. Серед іншого, для видачі віз буде потрібно надати цифрове фото і відбитки десяти пальців.

Використання нових біометричних даних у візах дозволить "з абсолютною точністю" перевіряти особистість громадян, які одержують візи.

Нагадаємо, що 1 січня 2008 року набули чинності нові правила отримання віз громадянами України, які хочуть відвідати країни Євросоюзу. Вони засновані на Угоді про спрощення візового режиму, підписаній 18 червня 2007 року.

Відзначимо також, що в лютому поточного року українська сторона призвала ЄС відмінити плату за шенгенські візи для українців як перший крок на шляху подальшої лібералізації візового режиму між Україною і ЄС.

За матеріалами Корреспондент.net, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Для отримання візи в Україну можуть знадобитися відбитки пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути