четвер, 03 серпня 2023 11:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Дедлайнів немає: Данілов розповів про український контрнаступ

Дедлайнів немає: Данілов розповів про український контрнаступ
Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував контрнаступ ЗСУ. Фото: radiosvoboda.org

Український контрнаступ проходить складно через суцільне мінування загарбниками території.

Водночас українські захисники просуваються вперед та звільняють від окупантів свою землю. Про це в ефірі національного телемарафону розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передає Gazeta.ua.

За його словами, наступальні дії українських військових не передбачають жодних графіків чи дедлайнів.

На думку Данілова, публікації західних ЗМІ про нібито повільний контрнаступ ЗСУ недоцільні. Адже ніхто не може встановлювати для України жодних графіків. За словами секретаря РНБО, всі задачі на фронті ЗСУ виконують "на відмінно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка назвала ще один фактор уповільнення контрнаступу ЗСУ

"Коли починаються такі розмови, маємо на увазі, що це розповідають люди, які не розуміють, що таке війна. На превеликий жаль, так сталося, що було перегріто ситуацію відносно подій, які відбуваються на фронті", – сказав Данілов.

Він розповів, що в українському війську вже діє військова система НАТО. Вона передбачає, що на тій чи іншій ділянці фронту рішення ухвалюють командири, враховуючи ситуацію й поставлені задачі.

"Ворог дуже потужно підготувався, величезна кількість територій замінована. Кількість мін, що є на території, яку треба подолати нашим військовим, просто шалена. В середньому три – п'ять мін на одному квадратному метрі", – додав Данілов.

За його словами, раніше були сподівання, що розмінування під час наступу відбуватиметься за допомогою техніки. Але українські військові вимушені розміновувати велику кількість ділянок фронту власноруч та пішки.

У районі Куп'янська та Кремінної російські загарбники намагаються наступати. Водночас українські війська просуваються під Бахмутом. Позиційні бої тривають біля Кліщіївки. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Українські бійці, що проходили навчання у країнах НАТО, перестали під час контрнаступу використовувати на фронті американську тактику ведення бойових дій. Збройні сили України повернулися до тактики, яку знають найкраще, пише The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Дедлайнів немає: Данілов розповів про український контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути