Ексклюзиви
понеділок, 10 квітня 2006 11:22

Цюріх визнали містом з найвищою якістю життя

Швейцарське місто Цюріх зайняло перше місце у щорічному хіт-параді найкомфортабельніших міст світу. Дослідження проводила компанія "Меркер".

Її фахівці щороку складають звіти, що дозволяють визначити міста світу, які можуть забезпечити найкращі умови для роботи фахівців з-за кордону.  Оцінюють міста за 39 параметрами, серед яких: безпека, визначні культурні пам"ятки, медичне обслуговування, транспортна система і умови для дозвілля.

Цюріх очолює список найкомфортабельніших міст уже другий рік поспіль. Друге місце   посідає також швейцарське місто  Женева, а на третьому — канадський Ванкувер.

У першій десятці рейтингу опинилися одразу 7 європейських міст.

Кращим з погляду якості життя містом США, згідно з дослідженням "Меркер", є Гонолулу (27-е місце), а гіршим - Х`юстон, що зайняв 68-й рядок.

Серед європейських столиць найкращий результат показав Брюссель — 14 місце, Берлін посідає 16-е, Париж — 33-е, Лондон — 39-е, а Мадрид — 45 місце.

Кращим японським містом визнаний Токіо — 35 місце у списку, в Китаї комфортніше всього жити в Шанхаї — 103 місце рейтингу і Гонконгу — 68 місце.

Абсолютним аутсайдером визнали Багдад, його значно випереджають Браззавіль (Конго) і Бангі (Центрально-Африканська республіка),  пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Цюріх визнали містом з найвищою якістю життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути