понеділок, 13 липня 2009 11:10

ЦРУ займалось розвідкою без відома конгресу

ЦРУ займалось розвідкою без відома конгресу

Як повідомляють американські ЗМІ, колишній віце-президент США Дік Чейні віддавав прямі вказівки керівництву ЦРУ приховувати розвідувальну програму цього відомства від депутатів конгресу.

Саме існування цієї програми, прийнятої після нападів 11 вересня 2001 року, залишалося таємним упродовж 8 років, і навіть зараз її природа не цілком зрозуміла.

Повідомляється, що новий керівник ЦРУ Леон Панетта відмінив дію цього проекту минулого місяця, коли дізнався про його існування.

За словами неназваного високопоставленого джерела в американській адміністрації, Панетта повідомив членів відповідного комітету конгресу США, що цю інформацію засекретив особисто Чейні.

Подробиці виявленої секретної програми досі не розголошуються, проте, як повідомляють джерела в адміністрації, програма не має відношення до обох вже відомих скандалів часів президентства Джорджа Буша - методів ведення допитів і прослуховування телефонних переговорів.

Сам колишній віце-президент поки ніяк не прокоментував ситуацію.

Представники демократичної партії США заявили, що якщо колишній віце-президент США Дік Чейні дійсно намагався приховати антитерористичну програму ЦРУ від конгресу, то мова може йти про порушення закону.

За матеріалом: ВВС

Зараз ви читаєте новину «ЦРУ займалось розвідкою без відома конгресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути