пʼятниця, 20 січня 2023 09:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Цинічна хитрість: ЗСУ попередили про російську загрозу з Чорного моря

Цинічна хитрість: ЗСУ попередили про російську загрозу з Чорного моря
РФ може проводити підготовку до масованого ракетного удару. Фото: pixabay.com

Збройними силами України у Чорному морі зафіксовано шість російських ракетоносіїв, зокрема два з них є підводними.

Це вказує на те, що загальний залп ворожих ракет може сягати 40 "Калібрів", заявила керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Можна говорити як про небезпеку поодиноких ракетних ударів, так і про підготовку до масованого ракетного удару", – сказала вона.

Водночас у Росії є так звана ракетобезпечна зона, додала Гуменюк.

"Вони усвідомлюють, що є зони ураження нашою зброєю, і туди – ані руш. Тому вони тримаються за мисом Тарханкут в напрямку Новоросійська, щоб за відповідних погодних умов зайти у пункти базування. Але вони й не наближаються за відстань, з якої можуть бути уражені нами", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Україну націлені десятки "Калібрів": скільки ракетоносців РФ зараз у морі

Проте, навіть перебуваючи у такій "безпековій зоні", зауважила Гуменюк, росіяни здатні завдавати ураження по всій території України тими "Калібрами", якими споряджені.

"Калібр" ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Востаннє Росія атакувала Україну іранськими бойовими дронами-камікадзе типу Shahed 2 січня, і на це є одразу низка причин.

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк пояснила, чому зникли атаки іранських дронів. Зокрема, на це вплинула відсутність якісно навчених інспекторів, здатних запускати такі дрони.

Зараз ви читаєте новину «Цинічна хитрість: ЗСУ попередили про російську загрозу з Чорного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути