середа, 26 червня 2019 02:00

ЦВК завершила реєстрацію на вибори в Раду

ЦВК завершила реєстрацію на вибори в Раду
ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у нардепи. Фото УНІАН

Центральна виборча комісія у вівторок, 25 червня, завершила реєстрацію кандидатів для участі у позачергових виборах до Верховної Ради.

Всього на депутатські крісла претендують понад 3 тис. кандидатів-мажоритарників, а також члени з виборчих списків 21 політичної партії, передає прес-служба комісії.

У вівторок були зареєстровані 227 кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування, а також 612 кандидатів, висунутих політичними партіями (всього – 841).

Серед 612 зареєстрованих – учасники таких партій: "Опозиційний блок"; "Свобода"; "Сила людей"; "Свідома нація"; "Об'єднання "Самопоміч"; "Партія місцевого самоврядування"; "Патріот"; "Разом – сила"; "Сила і Честь";"Єдність"; "Слуга народу"; "Удар Віталія Кличка"; Аграрна партія України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їм не сподобалась моя платіжка": Парасюк подає до суду на ЦВК

Всього станом на 25 червня зареєстровано більше 3100 кандидатів у народні депутати. Зокрема: тих, хто балотується в порядку самовисування, – понад 1700; висунутих політичними партіями – 1 436.

У ЦВК зазначають, що остаточні дані зможуть назвати в середу після виключення зі списків кандидатів, реєстрація яких скасована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі обізвав ЦВК "тварями"

Нагадаємо, прийом ЦВК документів від кандидатів та партій завершився 20 червня, а на розгляд даних відводилося 5 днів.

Центральна виборча комісія спростила процедуру голосування на парламентських виборах, скасувавши необхідність надання документа для зміни місця участі у волевиявленні. Тепер для цього знадобиться тільки заява та паспорт.

Українці, які змінять місце голосування перед виборами до Верховної Ради, отримають тільки один бюлетень (замість двох) на виборчій дільниці.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК завершила реєстрацію на вибори в Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути