Ексклюзиви
субота, 21 вересня 2019 10:34

Чи будемо переходити на зимовий час

Чи будемо переходити на зимовий час
Годинники на зимовий час переводять в останню неділю жовтня. Цього року стрілки на годину назад потрібно буде перевести о 4-й годині 27 жовтня. Фото - Вікна

Україна буде переходити на зимовий час. Стрілки годинника на годину назад потрібно буде перевести о 4-й ранку 27 жовтня.

Чому переводять годинники

Перехід на зимовий час в Україні вже понад 20 років поспіль здійснюється в останню неділю жовтня згідно з постановою Кабінету міністрів.

Медики стверджують, що переведення годинників може негативно вплинути на організм людини і спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям. Зокрема, це призводить до порушення режиму сну, роботи серцево-судинної та імунної систем, а також інших обмінних процесів. Тож у перші ж дні переходу на зимовий час фахівці радять не планувати важливих справ і уникати сильних навантажень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може скасувати переведення годинників

Як адаптуватися до зимового часу

Зміна режиму - це стрес для організму. Для того, щоб уберегти свій організм, фахівці рекомендують за тиждень до "годинникових операцій" лягати щодня на 15 хвилин пізніше. Перед сном бажано прийняти теплу ванну, відкласти подалі від ліжка ґаджети, випити чай і зробити масаж. Вранці потрібно добре поснідати, після роботи подихати свіжим повітрям. Вітамінною підтримкою стане вживання гранатів, винограду, грибів, гарбуза і хурми.

Дітям можна допомогти адаптуватися. Тут застосовуються схожі поради, як і для дорослих.

В Україні переводять час двічі на рік – в останню неділю березня переходять на літній час, а в останню неділю жовтня – на зимовий. 2011 року була спроба скасувати перехід на літній-зимовий час, але потім це рішення скасували через нарікання жителів Західної України (о 7-й ранку ще дуже темно), а також через проведення в Україні футбольного Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «Чи будемо переходити на зимовий час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути