Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2014 16:09

Чернівецький священник-"байкер" попросив 40 тисяч доларів у Коломойського
8

Священник із Чернівців Миколай Вакнюк проїхав на мотоциклі "Кінгроад" тисячу кілометрів до Дніпропетровська аби позичити в місцевого губернатора-"олігарха" Ігора Коломойського 40 тисяч доларів на будівництво церкви. З очільником області йому зустрітися не вдалося. Представники адміністрації пообіцяли передати прохання та вирішити його протягом місяця.

Священник-"байкер" приїхав до Дніпропетровська з помічником та з собакою Мухою. Тварину посадив в будку на колесах та причепив її до мотоцикла. Добиралися три доби, ночували в лісі та в посадках. З собою взяв найнеобхідніше - шкарпетки, взуття, запасну куртку. Для себе хліб, воду, майонез, собаці - курячі лапки, шийки. Також запчастини до мотоцикла.

Про свій приїзд працівників обладміністрації попередив за кілька тижнів.

"В Чернівцях немає таких заможних людей, як Коломойський. Коли приїхав, в приміщення адміністрації зайшов сам. Якийсь заступник сказав, щоб займеться моєю зустріччю з Коломойським. Я цілий день прочекав на парковці. Аж о восьмій вечора зі мною зустрівся вже інший заступник губернатора, його права рука, — Борис Філатов. Потис руку, розпитав як справи. Сказав:"Нічого не обіцяю, але з Коломойським поговорю". Дав на бензин 800 гривень. Ще влаштував мене на ночівлю".

Наступного дня з губернатором та його заступником зустрітися знову не вдалося.

"Сказали, що їх немає. Я ж хотів подякувати за притулок. Тоді мені дали номер Філатова, подзвоню або напишу повідомлення, як доберуся додому,".

Миколай Вакнюк на позичені гроші хоче збудувати невелику церкву в рідному селі Горбово біля Чернівців, має проект будівлі. Також планувати облаштувати притулок для мандрівників та безхатьків. Обіцяє, якщо чиновники дадуть гроші, установу та церкву назве на їх честь.

Чоловік на байках їздить з юності, з Мухою подорожує Україною. Каже, вона не боїться швидкості, постійно визирає з будки на дорогу. Також на мотоциклі добирається до прихожан. Якщо його викличуть в Дніпропетровськ, планує приїхати знову.

Зараз ви читаєте новину «Чернівецький священник-"байкер" попросив 40 тисяч доларів у Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути