вівторок, 26 квітня 2016 05:07

Чорнобильська катастрофа: в мережі виклали запис переговорів диспетчерів у ніч вибуху

Чорнобильська катастрофа: в мережі виклали запис переговорів диспетчерів у ніч вибуху

У мережі з'явилося відео із записом переговорів диспетчерів пожежної охорони, записаних в ніч вибуху ЧАЕС, який стався 30 років тому. Запис був опублікований на сторінці української служби "Радіо Свобода" у Facebook.

У переговорах брали участь диспетчери центрального пункту пожежної зв'язку, воєнізованої пожежної охорони Чорнобильської атомної електростанції, диспетчери селищ Іванкове та Поліське, а також керівництво пожежної охорони.

Нагадаємо, в ніч на 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції стався вибух, після якого почалася пожежа. В результаті вибуху реактор був зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин.

Аварія на ЧАЕС вважається найбільшою в історії атомної енергетики як за кількістю потерпілих від неї людей, так і за масшатабами екологічної та економічної шкоди.

Напередодні 30-ї річниці аварії на ЧАЕС США анонсували виділення Україні 10 мільйонів доларів для поліпшення екологічної безпеки в районі навколо станції. Додаткові кошти доповнюють понад 400 мільйонів доларів, які були раніше виділені США в рамках міжнародних зусиль для відновлення в зоні катастрофи екологічних норм і вимог безпеки.

Зокрема, на зведення нового саркофагу, який повинен захищати від радіоактивного випромінювання протягом наступних 100 років. Нещодавно повідомлялося, що Німеччина виділить Україні додатково 19 млн євро для ліквідації наслідків Чорнобиля. Поряд з ФРН фінансову допомогу Україні надають 44 держави.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобильська катастрофа: в мережі виклали запис переговорів диспетчерів у ніч вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути