вівторок, 29 червня 2021 05:00

Церковне свято 29 червня - що сьогодні попросити у святих

Церковне свято 29 червня - що сьогодні попросити у святих
Сьогодні просять святого позбавити від печалі та зневіри. Фото: unsplash.com

Сьогодні, 29 червня, православні віряни вшановують пам'ять святителя Тихона, єпископа Амафунтського. У молитві до нього прийнято просити позбавити від печалі та зневіри.

Gazeta.ua пропонує більше дізнатися про життя святого та його подвиги у християнській вірі.

Тихон народився в місті Амафунті на острові Кіпр. Батьки були християнами, учили сина на християнських книгах. За переказами, дар чудотворення проявився у святого Тихона ще в юнацькому віці.

Його батько був власником хлібопекарні і посилав сина продавати хліб. Молодий чоловік роздавав хліб біднякам безкоштовно. Дізнавшись про це, батько розсердився, але син відповів, що той, хто роздає хліб, приймає нагороду в сто разів більшу. Юнак запропонував батькові піти туди, де зберігалися запаси зерна. Сховище, яке було напередодні порожнім, переповнене пшеницею. З тих пір не забороняв юнакові роздавати хліб бідним.

Один садівник викинув з виноградника обрізані сухі гілки. Тихон зібрав їх, посадив у своєму саду і попросив Господа, щоб ці гілки прийнялися і дали цілющі для здоров'я людей плоди. Виноград святого був дуже приємний смак. Із нього робили вино для здійснення таїнства Євхаристії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковне свято 28 червня: сьогодні розпочинається Петрів піст

Побожного юнака прийняли в церковний клір, поставили читцем, а потім єпископ Амафунтський Мемнон висвятив його в сан диякона. Після смерті Мемнона Тихона за загальним бажанням обрали новим єпископом.

Святитель Тихон старанно трудився над викоріненням залишків язичництва на Кіпрі, знищував ідолів і поширював християнську віру. Був милостивий, з любов'ю вислуховував і виконував прохання кожного, хто приходив до нього.

Сьогодні іменини відзначають Михайло, Петро та Павло. Людина отримує небесного Ангела-хранителя у день хрещення. Її називають в його честь. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 29 червня - що сьогодні попросити у святих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути