пʼятниця, 31 січня 2014 22:49

Спецтема: Євромайдан-2013

Булатова хочуть посадити під домашній арешт

Булатова хочуть посадити під домашній арешт
Дмитро Булатов Фото: ipress.ua

Слідчий просить у суду обрати лідеру Автомайдану Дмитру Булатову запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

У відомстві також заявили, що міліція прибула до лікарні, де знаходиться активіст, для того, щоб його охороняти. У МВС додали, що Булатов фігурує у двох кримінальних провадженнях: як потерпілий по факту викрадення, та як підозрюваний за фактом масових заворушень.

"Як підозрюваний 24 січня він був оголошений у розшук із запобіжним заходом тримання під вартою. Згідно із Кримінальним процесуальним кодексом після встановлення місця знаходження розшукуваної особи, вона повинна бути доставлена до суду для обрання запобіжного заходу", - нагадали в міліції.

Враховуючи стан Булатова слідчий звернувся до суду з клопотанням про зміну тримання під вартою на домашній арешт, додали у відомстві.

"Ані допитати Булатова у якості потерпілого, ані повідомити йому про пом'якшення міри запобіжного заходу міліціонерам сьогодні не вдалося", - сказано в заяві.

Нагадаємо, Булатова, який зник 22 січня ввечері, знайшовся ввечері 30 січня і був доставлений в клініку "Борис". Він заявив, що викрадачі катували його - били, різали вухо, розіп'яли.

31 січня міліція заявила, що розглядає версію інсценування викрадення Булатова і оголосила його в розшук за організацію масових заворушень. Того ж дня з'явилася інформація про те, що активіста намагаються арештувати у клініці "Борис". Депутати від опозиції влаштували цілодобове чергування в лікарні, щоб не пустити до Булатова міліцію.

Зараз ви читаєте новину «Булатова хочуть посадити під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути