пʼятниця, 04 серпня 2017 12:17

Більше 1000 представників профспілок вийшли на протест проти введення абонплати на газ

Понад 1000 представників профспілкових організацій та активістів із різних регіонів країни вийшли на акцію "Профспілковий наступ" до приміщення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з вимогою не запроваджувати абонплату за газ.

Профспілки вимагають від НКРЕКП не приймати на черговому засіданні постанову про введення абонплати за газ.

"Сьогодні НКРЕКП намагається прийняти чергове грабіжницьке рішення – ввести абонплату за газ. Це несправедливе рішення: ті, в кого є тільки газова плита, платитимуть більше, аніж зараз. Ми платитимемо за газ навіть тоді, коли ним не користуємося – поїхали на місяць на дачу, а за газ у квартирі змушені будемо заплатити. Ми вимагаємо не приймати цю постанову", – заявив співорганізатор акції Олександр Кухарчук, член ради Всеукраїнської профспілки трудящих.

Організатори також вимагають від НКРЕКП зупинити зростання тарифів в Україні.

"За рік тарифи на комунальні послуги зросли непомірно: гаряча вода й опалення подорожчали вдвічі, електроенергія – більше, ніж на половину, водопостачання більше, ніж на третину! В Україні енергоємність послуг у 3-5 разів вище, ніж в європейських країнах. А все тому, що ніхто не займається модернізацією", – заявив Сергій Павленко, голова Федерації незалежних профспілок України.

Cьогодні має відбудеться засідання НКРЕКП, на якому розглядатимуть питання запровадження обов'язкової абонентської плати за газ.

Зараз ви читаєте новину «Більше 1000 представників профспілок вийшли на протест проти введення абонплати на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути