Ексклюзиви
вівторок, 17 червня 2014 14:05

Богословську ледве не задавили, бо відмовилась пройтись коридором ганьби під ВР
20

Фото: Сергій Старостенко

Біля Верховної Ради зранку близько двохсот людей вимагали перевиборів до парламенту.

"Парламент, який голосував за "закони про диктатуру", депутати якого регулярно не можуть зібрати необхідний кворум, займаються кнопкодавством має бути оновлений!", - кричить у гучномовець чоловік.

Пікетувальники висувають вимогу дочасних парламентських виборів за новими правилами, що передбачають відкриті партійні списки, прозоре фінансування виборчих кампаній, зниження прохідного бар'єру до 3%, а також неминучість покарання для фальсифікаторів виборів. Окрім того, від депутатів вимагають відмовитись від літніх відпусток та введення пропорційної системи за відкритим регіональним списками. А причетні до кризи мають відмовитись від спроб балотуватися в Раду.

До центрального входу в парламент послали доріжку з фотографій народних депутатів-"регіоналів". Їх називають зрадниками. Парламентарі, щоб потрапити на засідання, мають пройти по світлинах коридором ганьби. Деякі "народні обранці", злякавшись, заходять до Верховної Ради не через центральний вхід,а через підвали та запасні виходи.

Біля парламенту також пікетують інваліди-колясочники зі Сходу, які вимагають прийняття законопроекту чи урядової програми з підтримки переселенців, які постраждали під час війни на Донбасі.

"В містах, де активно ведеться АТО люди три місяці не отримують пенсію зарплату. Державні службовці звертаються до нас, волонтерів, щоб ми передали продуктові набори, бо немає чого їсти. Немає соціальних виплат. Матерям-одиначкам теж немає чим годувати дітей, ми теж постачаємо їм продукти. Чому цим мають займатись громадські організації? Люди тижнями живуть у підвалах і погребах. А старі й немічні там помирають з голоду, бо нікому їсти принести", - розповідає Аліна, координатор громадської організації з соціальних працівників зі Слов'янська. До них підходить екс-міністр Наталія Королевська. Виступає три хвилини.

"Простітутка! Розбазарюєш наші гроші", - кричить на неї літня жінка в темно-синій хустці. Підходить до неї ближче, двоє охоронців не пропускають.

До парламенту підходить Інна Богословська. По світлинах іти відмовляється.

"Я принципово не піду. Це ж мої колеги", - пояснює вона. Але її швидко оточує натовп. Штовхають із усіх боків і "несуть" по коридору ганьби до самого входу до Верховної Ради.

"Ти подивися яка принципова. А що робити народу з його принципами? Як тепер жити кримчанам, донеччанам, луганчанам? Розвели бардак, а тепер про принципи згадали. Треба знову організувати вибори, щоб і духу їхнього тут не було", - говорить Ярослава Дмитрівна з Алупки.

Народних депутатів біля парламенту охороняли представники Самооборони Майдану, які вишикувалися по периметру будівлі, та біля головного входу.

Зараз ви читаєте новину «Богословську ледве не задавили, бо відмовилась пройтись коридором ганьби під ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути