Ексклюзиви
понеділок, 16 травня 2016 12:22

Бойовики планують захопити ТЕС у Щасті - розвідка

Бойовики планують захопити ТЕС у Щасті - розвідка

Імовірна активізація бойових дій на Новоайдарівському напрямку. Противник має намір захопити частину території в напрямку Станиці Луганської і Щастя.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Зростає ймовірність активізації бойових дій на Новоайдарівському напрямку. У Луганську відбулася закрита нарада командування 2 армійського корпусу ЗС РФ і представників ЛНР. Обговорювалися питання розширення підконтрольної території в напрямку н.п. Станиця Луганська і Щастя. А також встановлення контролю над Луганською ТЕС", - йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, серед місцевого населення і особового складу підрозділів 2 окремої мотострілкової бригад поширюється інформація про активізацію бойових дій з 18 травня. Згадана бригада знаходяться на передових позиціях в районі Весела Гора.

Противник проводить ротацію і посилення передових підрозділів на ділянках Слов'янського, Донецького та Маріупольського напрямків.

Зафіксовані чергові втрати в частинах і з'єднаннях 1 армійського корпусу ЗС РФ. 15 травня поранені шість військовослужбовців зі складу 3 окремої мотострілкової бригади Горлівки і 11 окремого механізованого полку Макіївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики йдуть на прорив в околицях Донецька - волонтер

Українська сторона надала ОБСЄ інформацію про присутність танків і "Градів" в районах Ясинуватої і Новоселівки.

Як відомо, ситуація вздовж всієї лінії розмежування значно погіршилася. Бойовики за минулу добу 36 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських захисників. В Опитному, що поблизу Донецького аеропорту, під прикриттям гранатометів, зенітних установок і 82-мм мінометів в наш тил спробувала прорватися ворожа диверсійно-розвідувальна група. Диверсанти були вчасно виявлені. Зав'язався бій, в результаті якого нападники відступили.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики планують захопити ТЕС у Щасті - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути