пʼятниця, 19 червня 2015 10:46

"Блокада Донбасу призведе до трагічних наслідків" - Тарута

"Блокада Донбасу призведе до трагічних наслідків" - Тарута
фото: Ельдар Сарахман

"Особливий статус окупованої території або повна блокада Донбасу призведе до трагічних наслідків для обох сторін" - таку думку в інтерв'ю журналу "Країна" висловив український підприємець та політик Сергій Тарута.

"На сьогоднішній день з трьох мільйонів мешканців окупованих територій маємо мінімум 300 тисяч чоловічого населення, які здатні воювати. Росія годувати їх не збирається. Україна теж не годує. З ранку до вечора вони дивляться російське телебачення, де ми для них "українські карателі", які ніби-то обстрілюють мирні райони Донецька. 99,9% абсолютно вірять, що це стріляє українська армія. Я знаю родини, де від рук бойовиків під видом української армії загинули двоє дорослих та двоє дітей. Тому, у родичів загиблих до нас величезна ненависть. І коли немає інших засобів для існування, а зарплату не дають - береш в руки автомат і йдеш найманцем за 340 доларів убивати українців. Ці 300 тисяч озброєних до зубів підуть далі знищувати країну. Вони будуть постійно обстрілювати нашу територію і намагатись іти далі. Лінія фронту буде постійно гарячою і там будуть конфлікти, а це означає, що країна нестабільна. Ми постійно витрачатимемо гроші на війну. Всередині країни велика дестабілізація і багато претензій до влади, особливо з боку українських військових" - сказав Тарута.

Політик зазначає, що Україну чекають складні випробування найближчим часом.

"Нас чекає важкий поствоєнний синдром. З 80 тисяч мобілізованих до лав української армії потрапило багато людей з надломленою психікою, які повернуться у свої регіони. В мирному житті вони не зможуть соціалізуватися, бо там на Донбасі - воюють, а тут - пускають феєрверки і все ніби добре. Робочих місць немає. Родині живеться важче, тарифи підскочили, а у нього трофейний автомат, з допомогою якого він буде відстоювати свої права. А з часом таких буде сто двісті тисяч. І це лягає в площину того, чого бажає Путін - розвалити цю країну. Це дозволить "розпалювати" кожну область і війна прийде у будинок кожного" - зазначив політик.

Про подальшу долю Донбасу та шляхи вирішення ситуації в регіоні читайте в повному інтерв'ю з Сергієм Тарутою у найближчих номерах журналу "Країна"

Зараз ви читаєте новину «"Блокада Донбасу призведе до трагічних наслідків" - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути