Ексклюзиви
четвер, 09 квітня 2009 13:25

Берлусконі познущався над постраждалими від землетрусу

Автор: Фото Reuters
  Берлусконі висловлює співчуття італійці літнього віку у зв'язку з трагедією у середу, 8 квітня 2009 року
Берлусконі висловлює співчуття італійці літнього віку у зв'язку з трагедією у середу, 8 квітня 2009 року

Італійський прем"єр Сильвіо Берлусконі активно спілкувався із постраждалими від землетрусу.

Він особисто подивився, як люди розмістилися у наметових містечках. При цьому коментарі італійського прем"єр-міністра розлютили декого з постраждалих і викликали іронічну посмішку у телеглядачів.

Відомо, що світ оперативно відгукнувся на горе і широко підтримав надзвичайні рятувальні заходи. Активно працював департамент цивільної оборони та Червоний Хрест, допомагали добровольці та представники благодійних організацій.

Берлусконі анулював поїздку до Росії і з понеділка знаходився в постраждалих районах. Він заохочував і високо оцінював працівників аварійно-рятувальних служб, пообіцяв, що "ніхто не буде залишений без уваги".

Пізніше Берлусконі наполягав на тому, щоб правильно зрозуміли деякі його ремарки, буцімто він просто намагається вселити в людей оптимізм.

"Поїдьте на узбережжя. Це всього за годину звідси, там багато готелів, всі вони у вашому розпорядженні, їх буде оплачено за державний кошт", - сказав він під час "інспекції" в Абруццо.

Ще одна цитата: жителі в наметових містечках "мають все необхідне, вони мають медичну допомогу, гаряче харчування. Ясна річ, це житло тимчасове. Але людям треба уявити, наче вони на вихідних днях - у кемпінгу", - цитує прем"єра німецький телеканал N-TV.

І ще один казус: Берлусконі порадив постраждалій жінці поставити парасольку, щоб захиститися від сонця. Це викликало лише криву посмішку у глядачів.

Відомо, що сам Берлусконі живе в шикарному Palazzo Chigi, орендує другий палац з фресками епохи Відродження в Римі, йому належать вілла у Мілані й ще одна - на Сардинії та помешкання на Бермудських островах.

При цьому прем"єр вважає, що всі його "ремарки" корректні: "Я не думаю, що сказав щось нетактовне".

За матеріалами TheTimes

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі познущався над постраждалими від землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути