вівторок, 08 вересня 2009 17:16

Банкоматні злодії вкрали в ЄС півмільярда євро

Банкоматні злодії вкрали в ЄС півмільярда євро

Майже 500 мільйонів євро вкрали в Європейському Союзі в 2008 році банкоматні злодії. Про це йдеться у рапорті Європейського агентства безпеки мережі і інформації (ENISA).

Такого зростання атак на банкомати не відмічають вже дуже давно, звертають увагу автори рапорту. В порівнянні з 2007 роком кількість атак на банкомати зросла на 149%. Споживачів терміналів закликають до особливої обачності, щоб запобігти втратам.

Як підкреслюється, методи банкоматних злодіїв одні - головним чином, крадуть карти банкоматів і підбирають до них коди завдяки безпечності власників. Тільки досвідчені злодії намагаються робити хакерські атаки на банки, "зламувати" комп"ютерні файли, де записані дані до банківського рахунку.

Тому ENISA радить користуватися терміналами в банках, поблизу них, - а якщо немає поряд, то терміналом на видноті, коли треба отримувати готівку з банкомату. Рекомендують також закривати клавіатуру, де набираєте код, а також припинити роботу, якщо поблизу банкомату знаходиться хтось підозрілий.

За матеріалом: TVN 24

Зараз ви читаєте новину «Банкоматні злодії вкрали в ЄС півмільярда євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути