вівторок, 21 січня 2020 16:03

Аудити Рахункової палати: кого перевірять цього року

Аудити Рахункової палати: кого перевірять цього року
Загалом Рахункова палата проведе понад 80 аудитів. Фото: unn.com.ua

2020 року перевірки чекають на Верховну Раду, Центральну виборчу комісію, Кабінет міністрів, Раду нацбезпеки та оборони, Конституційний суд, Укрзалізницю, Укрпошту, Службу зовнішньої розвідки тощо. Загалом Рахункова палата проведе понад 80 аудитів.

Про це повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

"2020 року Рахункова палата візьметься за важковаговиків. Сьогодні чи не перед кожним громадянином України постає питання, наскільки ефективно органи влади використовують бюджетні кошти як на свої потреби, так і на реалізацію реформ. Ми маємо бути впевнені, що результат буде належним", - сказав Пацкан.

Також проведуть аудит щодо ефективності використання коштів держбюджету, виділених на підтримку у безпечному стані енергоблоків та об'єкта "Укриття" та заходи щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС; аудит ефективності управління державною власністю у нафтогазовому комплексі; використання коштів на розбудову прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько–польському та українсько-угорському кордонах.

Палата перевірить і те, як використовуються бюджетні кошти, передбачені Міноборони на закупівлю, розробку і модернізацію озброєння та військової техніки.

Перевірять ще Антимонопольний комітет, Нацполіцію, Пенсійний фонд та Фонд держмайна.

Раніше у Рахунковій палаті розповідали, що державні кошти неефективно використовують Міністерство інфраструктури, Міністерство охорони здоров'я, Генеральна прокуратура і Держслужба у справах ветеранів.

Зараз ви читаєте новину «Аудити Рахункової палати: кого перевірять цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути