Ексклюзиви
субота, 31 серпня 2013 19:35

"Армія мобілізована і тримає палець на спусковому гачку" - прем'єр Сирії

"Армія мобілізована і тримає палець на спусковому гачку" - прем'єр Сирії
Фото: AFP

Сирійська армія перебуває в стані готовності і може протистояти будь-яким викликам. Про це заявив у суботу прем'єр -міністр Сирії Ваіль Халки, коментуючи можливе військове втручання в сирійський конфлікт з боку Західних країн .

"Армія мобілізована і тримає палець на спусковому гачку. Армія готова зустріти будь-які виклики і сценарії" , - цитує агентство Франс Прес заяву прем'єр -міністра, яку було зачитано державними ЗМІ Сирії.

Раніше в суботу представник служби безпеки заявив, що військове керівництво країни готове до відбиття нападу в будь-який момент і "захищатиме батьківщину усіма можливостями".

Чергове загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня, коли низка ЗМІ повідомили про масштабне застосування військами уряду хімічної зброї в околицях Дамаска. Сирійська влада відкинула звинувачення, а коаліція національної опозиції Сирії стверджує, що кількість жертв становить близько 1,3 тисячі осіб.

Президент США Барак Обама заявив, що поки не прийняв рішення щодо Сирії, однак розглядає можливість "обмеженого вузькоспрямованого акту". Держсекретар США Джон Керрі повідомляв, що планована відповідь США на застосування хімічної зброї в Сирії буде обмеженою, а загальне рішення конфлікту має бути політичним. Також повідомлялося, що від участі в можливій інтервенції в Сирію вже відмовилися Великобританія, Німеччина, Канада і низка інших країн - учасниць НАТО.

Зараз ви читаєте новину «"Армія мобілізована і тримає палець на спусковому гачку" - прем'єр Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

99

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути