середа, 25 серпня 2010 14:24

Американських учителів попросили розфрендити на Facebook своїх учнів

Американських учителів попросили розфрендити на Facebook своїх учнів

Адміністрація однієї зі шкіл у Флориді радить учителям не "френдити" учнів у соціальних мережах, стверджуючи, що зв"язок між вчителем і учнем у цьому середовищі є "недоречним".

На цьому тижні керівництво школи Lee County видало список вказівок для вчителів, які наказували їм ніяким чином не взаємодіяти з учнями через соціальні мережі, такі як Facebook, MySpace і Twitter.

Вказівки, що набули чинності на 2010-2011 навчальний рік, також попереджають учителів про можливі проблеми і їх наслідки у зв"язку з використанням даного засобу комунікацій.

"Співробітники, незалежно від причин, не повинні ніяк взаємодіяти з дітьми, які навчаються у школі, за допомогою будь-якого публічного сайту соціальної мережі", - йдеться в документі. "Включаючи оголошення про "дружбу" або дозвіл доступу учнів на персональні веб-сторінки і профілі вчителів у соціальних мережах".

Це перша школа в штаті Флорида, а можливо й у всіх США, що позначила принципи взаємодії вчителів і учнів в соціальному середовищі.

"Ми не хочемо, щоб вчителі й учні зробили щось про що згодом шкодуватимуть", - повідомив директор служби інформації і друку загальноосвітніх шкіл Lee County.

Він також відзначив, що на цей крок адміністрацію підштовхнула безліч історій по всій країні, коли хтось розміщував щось на Facebook, що потім оберталося проти нього.

Як приклад проблемної ситуації можна привести випадок, що трапився з однією з учительок в січні цього року в штаті Пенсільванія, яку усунули від роботи після того, як один із співробітників школи розмістив її фотографії з дівич-вечора на Facebook. І хоча зображення були в онлайні всього один день, її фотографії із стриптизером проглянули багато учнів школи. Справа привернула увагу американського союзу цивільних свобод, які подали судовий позов і допомогли нещасному вчителеві. Її репутація була відновлена, а адміністрація школи виплатить їй зарплату за весь час, поки вона була усунена від роботи.

"Педагогам просто потрібно прибрати з друзів усіх своїх учнів", - відзначають розробники зведення правив.

Як повідомлялося раніше, колумбійська поліція розслідує вбивство трьох молодих людей, чиї імена фігурували в списку, опублікованому в соціальній мережі Facebook.

livescience

Зараз ви читаєте новину «Американських учителів попросили розфрендити на Facebook своїх учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути