пʼятниця, 27 липня 2007 16:32

Американські вчені винайшли папір

Американські вчені розробили новий матеріал на основі вуглецю, що отримав назву графенового паперу.

Графен - шар атомів вуглецю, розташованих в одній площині, своєрідний двовимірний кристал, оскільки його товщина всього один атом. Графени були отримані три роки тому в лабораторії Андре Гейму, професора Манчестерського університету.

Учені з Північно-західного університету в США під керівництвом Родні Руоффа повідомили про синтез нового матеріалу на основі графена, який може знайти численні застосування. Ученим вдалося отримати т.з. графеновую папір, що складається з декількох шарів зшитих між собою листів оксиду графена.

У графена унікальні оптичні, електричні, термічні і механічні властивості. Матеріали на основі графена будуть виключно міцними і довговічними, поступаючись, можливо, лише алмазу. Професор Руофф і його колеги провели реакцію окислення графіту. Отриманий оксид при додаванні води утворює суспензію оксиду графена.

При подальшому видаленні води простим фільтруванням шари оксиду графена формують на фільтрі діаметром в 5 дюймів (12,7 см) шар "паперу" завтовшки в 100 мікрон. Нагадаємо, що і звичайний целюлозний папір виходить аналогічним способом, передає СNews.
Зараз ви читаєте новину «Американські вчені винайшли папір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути