Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2008 18:29

Американців звільняють за перегляди порносайтів на роботі

Влада округу Колумбію в США звільнили дев"ять і тимчасово усунули від роботи 32 службовців за регулярний перегляд порнографічних сайтів у робочий час, передає інтернет-служба американської радіостанції WTOPnews.

Адміністрація Вашингтона почала розслідування 15 грудня 2007 року після того, як один із службовців поскаржився начальству, що його колеги регулярно проглядають порнографічні сайти.

Як повідомив мер міста Едріан Фенті, розслідування показало, що дев"ять працівників, серед яких і чоловіки, і жінки, відвідували порнографічні інтернет-сайти в середньому по 100 разів на день. В цілому за 2007 рік вони зайшли на інтернет-сторінки з подібним змістом 20 тисяч разів.

Менш цікавими виявилися тимчасово усунені від роботи 32 службовці. За весь 2007 рік вони зайшли на порносайти всього 2 тисячі разів.

Технічні служби з"ясували, що таким проведенням часу не нехтували працівники 18 міських служб, включаючи генпрокуратуру.

Наразі розслідування триває і, за словами представників місцевої влади, слід чекати нових звільнень.

При цьому, за даними адміністрації, ніхто з службовців не був помічений у відвідинах інтернет-сайтів з дитячою порнографією.

Розслідування вдалося провести завдяки спеціальній системі, яка дозволяє перевірити переваги інтернет-користувачів. Причому, якщо в грудні технічні служби могли відстежити 10 тисяч комп"ютерів, то тепер під їх пильним наглядом вже 30 тисяч робочих місць.

Окрім репресивних заходів, адміністрація боротиметься за етичну чистоту і працездатність службовців за допомогою техніки. Тепер комп"ютери при включенні застерігатимуть користувачів від недоцільного використання Інтернету, а при спробі ввійти на сайти з підозрілим змістом буде автоматично включена переадресація, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Американців звільняють за перегляди порносайтів на роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути