Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2007 11:22

40% українців хочуть виїхати в іншу країну. Соцопитування

40% українців хочуть виїхати в іншу країну. Соцопитування
Більшість із тих, хто із задоволенням покинув би межі України, залишатися за кордоном на своє життя не збирається, а ось 13,3% наших співгромадян додому б ніколи не поверталися.

Центр соціальних досліджень "Софія" оприлюднив результати соціологічного опитування жителів України, одним з пунктів якого було: хотіли б ви виїхати в іншу країну? Як роз`яснив "Сегодня" керівник соціологічних програм центру Олександр Левцун, опитування проводилося методом випадкової багаторівневої вибірки і проведення інтерв`ю вдома у громадян старше 18 років у всіх областях України, АР Крим, Києві і Севастополі і охопив 130 населених пунктів. Опитано 2017 респондентів, статистична похибка 2,2%.

Як виявилось, 40% українців хотіли б виїхати до іншої країни, з них 26,6% респондентів — тимчасово, а 13,3% — бажають виїхати назавжди. Проте 54,9% опитаних не хотіли б виїжджати з України, навіть ненадовго. З інших питань виділимо те, що понад дві третини (67,4%) учасників опитування в тому або іншому ступені гордяться тим, що є громадянами України. "Скоріше не гордяться" українським громадянством 17,2% респондентів, а "зовсім не гордяться" — 9,7%.

Більшість громадян України вважають День незалежності святом, причому для 42% воно офіційне, а для 11,3% — "народне". Проте для 42,5% опитаних 24 серпня — просто вихідний день. Цікаво, що кожен третій (34,1%) — за дві державні мови: українську і російську.

Зараз ви читаєте новину «40% українців хочуть виїхати в іншу країну. Соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути