понеділок, 12 лютого 2018 18:22

30 талановитих дітей-сиріт нагородили на фестивалі "Щасливі Долоні"
4

У Національній опері України ім. Т.Г. Шевченка відбувся XII Міжнародний конкурс-фестиваль талановитих дітей-сиріт "Щасливі Долоні"
Фото: Катерина Лук'яшко
У Національній опері України ім. Т.Г. Шевченка відбувся XII Міжнародний конкурс-фестиваль талановитих дітей-сиріт "Щасливі Долоні"
У Національній опері України ім. Т.Г. Шевченка відбувся XII Міжнародний конкурс-фестиваль талановитих дітей-сиріт "Щасливі Долоні"
У Національній опері України ім. Т.Г. Шевченка відбувся XII Міжнародний конкурс-фестиваль талановитих дітей-сиріт "Щасливі Долоні"

У Національній опері України ім. Тараса Шевченка відбувся XII Міжнародний конкурс-фестиваль талановитих дітей-сиріт "Щасливі Долоні".

Фестиваль був заснований Оленою Піддубною і меценатом Людмилою Русаліною 2005 року, а 2011-го отримав статус Міжнародного. За 12 років благодійний проект допоміг розкрити таланти і здійснити мрії 10 500 дітей-сиріт з усіх куточків України. Цьогоріч в проекті взяли участь 600 дітей у віці від 12 до 16 років, відібраних на конкурсній основі Міністерством соціальної політики в напрямках "Освіта", "Культура" та "Спорт". 30 з них отримали нагороди на фестивалі.

"Наша місія - створити найкращі умови для успішної адаптації в суспільстві дітей з нелегкою долею, розвивати здібності і таланти. Маємо допомогти у визначенні життєвих пріоритетів дітям, які дійсно цього потребують. Як мати п'ятьох дітей, я розумію, наскільки важливо дарувати діткам увагу, тепло, радість спілкування. Чужих дітей не буває! Для мене велике задоволення допомагати дітям, давати їм можливості для реалізації своїх талантів і здійснення мрій. На благодійні кошти фонду "Щасливі Долоні" діти відправляються на відпочинок влітку в Хорватію, навесні - до Львова, восени - до Великої Британії для вивчення англійської мови, а також в дитячий табір у Карпати", - каже меценат Людмила Русаліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили перше в Україні агентство моделей за 50

Команда фестивалю працює з дітьми-учасниками протягом усього року - проводить навчальні курси та зустрічі з успішними людьми. За всю історію проекту свої майстер-класи проводили актори, спортсмени, продюсери, діячі науки і культури: Руслана Писанка, Римма Зюбіна, Олександр Заваров, Настя Каменських, Олександр Усик та багато інших.

"Я вручала нагороди переможцям у категорії "Вокал". Яка радість, що підростає стільки яскравих артистів. Коли я бачу їхнє бажання розвиватися, вдосконалюватися і дарувати любов зі сцени - сльози щастя навертаються на очі. Ми купуємо їм речі, що потрібні. Останнього разу це були бойлери, самі привозимо і віддаєм. Після концертів лишається багато іграшок, що дарували фанати. Серед таких творчих і талановитих дітей вони пізніше знаходять своїх хазяїв", - каже співачка Настя Каменських.

Усі учасники фестивалю отримали почесні нагороди, призи та солодкі подарунки від торгової марки "Домашнє Свято". В церемонії нагородження взяла участь міні-міс Україна Софія Гаркушина.

"Я хотіла б донести до дітей одну думку. Якщо вони поставили собі мету й хочуть її досягти, то мають бути наполегливими й ніколи не здаватися. Тоді все буде добре", - каже Софія Гаркушина.

Апарат штучної вентиляції легень для новонароджених планують закупити в рамках акції "Допоможи дитині дихати". Її проводить благодійний фонд "Справедливість".

Зараз ви читаєте новину «30 талановитих дітей-сиріт нагородили на фестивалі "Щасливі Долоні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути