вівторок, 17 грудня 2013 01:28

"20 років ми були з Росією, давайте тепер спробуємо побути з Європою"- листівки про Євромайдан та ЄС

160 тисяч листівок із висловлюваннями відомих людей про Євромайдан поширили активісти тернопільського майдану по Україні.

На листівках розмістили різного розміру тексти знаменитостей: Святослава Вакарчука, Саші Кольцової, Ірени Карпи, Сашка Положинського і навіть Лії Ахеджакової.

"20 лет мы были с Россией, давайте теперь попробуем побыть с Европой", - цитують у цих листівках Сашка Положинського, "Ваша енергія – це те, що об'єднує нас по-справжньому", - наводять слова Славка Вакарчука.

Як розповів Gazeta.ua молодіжний мер Тернополя Любомир Шимків, надрукувати листівки вдалося безкоштовно.

"З ідеєю листівок тернопільські активісти виступили спершу на зборі організаторів студентських майданів у Києві. Кожен мав якусь пропозицію. Наша акція всім сподобалася. Тож уже у суботу ми розповсюдили 160 тисяч листівок. Нас погодилися підтримати місцеві підприємці, тому надрукувати вдалося безкоштовно. А за гроші, зібрані на майдані, ми відправляємо автобуси з Тернополя до Києва. На сьогодні уже вдалося відправити 50 таких автобусів", - сказав він.

За словами Шимківа, уже готовий наступний тираж - 200 тисяч екземплярів

"Сьогодні привезли наступний тираж, ще 200 тисяч примірників. Будемо розсилати їх на Східну Україну – у Суми, Одесу, Донецьк, Миколаїв. Головне – донести інформацію до людей. Спеціально вибирали тексти відомих людей, які мають критичне мислення. Дивилися, щоб було молодіжно, а не совково. Шукали їх в інтернеті, в основному у мережі Фейсбук та на "Українській правді". Розповсюджуємо листівки по-різному. Розсилаємо координаторам з інших міст, а вони вже вирішують, як краще робити: залишати в інформаційних пунктах, як це було у Києві, чи роздавати на вулиці, як у Львові", - наголосив Любомир Шимків.

Зараз ви читаєте новину «"20 років ми були з Росією, давайте тепер спробуємо побути з Європою"- листівки про Євромайдан та ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

93

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути