вівторок, 15 січня 2008 13:31

У Миколаєві судять організаторів замовних вбивств

У Миколаївському апеляційному суді на лаві п"ятеро херсонців. Наймолодшому лише тридцять, найстаршому – п"ятдесят. Їх звинувачують в організації замовних вбивств кримінальних авторитетів Херсона з 1998 по 2005 роки. Так в обласному центрі ділили сфери впливу у нелегальному бізнесі.

Слідство проводила Генеральна прокуратура України. За два роки встановили вісім епізодів кримінальної діяльності підсудних. Якщо провина буде доведена, за бандитизм їм загрожує 15 років тюрми чи довічне ув"язнення.

У п"ятьох підсудних – шестеро адвокатів з Києва, Одеси, Херсона, Миколаєва. Захисники вважають, що деякі звинувачення – необґрунтовані. Показання свідків та факти слідства прокуратура та адвокати також тлумачать по-різному. Але насамперед законники вважають, що їхніх клієнтів не можна назвати бандитським угрупуванням.

Матеріали справи зайняли 55 томів. Кожному підсудному інкримінується по кілька злочинів. Учасники процесу не виключають, що суд триватиме не менше року, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «У Миколаєві судять організаторів замовних вбивств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути