неділя, 20 жовтня 2013 18:24

"Україна – Європа, Україна – ЄС!" - скандували на закритті світломузичного фонтану у Вінниці
27

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

19 жовтня на набережній у Вінниці урочисто закрили світломузичний фонтан. На свято приїхали гурти "Мотор'ролла", "Мандри", Джамала і Тарас Петриненко. Був присутній також Надзвичайний і Повноважний посол Нідерландів Кейс Кломпенхаувер.

"Ти бач, як вийшов на сцену. Як Президент. Видно, вже почав готуватися до Президентської кампанії", - перешіптувались глядачі.

"Звісно, що так. І українську програму підготував, і кругом – символіка Євросоюзу. І мер з губернатором не прийшли. Тепер Порошенко – опозиціонер, і з владою не друже", - погоджувались інші.

Петро Порошенко нагадав, що у кінці листопада Україна має підписати Угоду про Асоціацію з ЄС. Запевнив, що Україна прагне у Європу.

"Важливо, щоб не тільки ми бачили Європу, але щоб і Європа бачила нас. Сподіваюсь, якщо вона бачить Україну такою, якою сьогодні є Вінниця, то це найкраще зображення. І найкраще враження від нашої держави. Сьогодні нас тут зібралось майже 50 тисяч. І вся Європа бачить, як Вінниця підтримує Європу", - зазначив Порошенко.

Спеціально до цієї події презентували нову програму фонтану "Хвилі рідної душі", яка нагадує про історичне минуле та культурні цінності українців.

Програма складається із народних і авторських пісень , які виконували Ніна Матвієнко, Роман Гриньків, Дмитро Гнатюк, Олег Скрипка, Оксана Білозір. Остання була присутня на святі серед ВІП-гостей. Також у новій програмі приймали участь солісти ансамблю ім. Вірського.

На набережній та Центральному мості зібралось близько 50 тисяч глядачів. Не дивлячись на холодну погоду, більшість дочекалася кінця свята. Під запальні пісні "Мотор'ролли" та "Мандрів" присутні танцювали та схвально вигукували і аплодували. Виконання українських хітів Джамалою сприйняли з меншим ентузіазмом, але всім припала до душі пісня "Смайл".

" А хто це – Тарас Петриненко? Народний артист України, а я про нього нічого не чула", - дивувалась 19-річна Юлія Пасічник.

Але легендарну пісню "Україна" впізнали і підспівували всі. Вона прозвучала на завершення святкової програми.

Далі студенти влаштували флеш-моб, вибігли на сцену в голубих футболках, розмахуючи прапорцями з символікою Євросоюзу. Ведучі концертної програми закликали всіх приєднатись до флешмобу.

"Україна – Європа, Україна – ЄС!" - скандувала величезний натовп вінничан та гостей міста на набережній.

Петро Порошенко зауважив, що це найбільший флеш-моб, який вдалося організувати в Україні. З молодшим сином Михайлом він прикріпив до синьо-білих кульок стрічку з символікою Євросоюзу. Такі самі роздавав ВІП-гостям під час концерту. Кульки під оплески запустили у небо. Потім Джамала виконала гімн України.

Свято завершилось феєрверком.

Зараз ви читаєте новину «"Україна – Європа, Україна – ЄС!" - скандували на закритті світломузичного фонтану у Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

185

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути