середа, 08 квітня 2009 15:20

Київенерго хоче достроково завершити опалювальний сезон

Київенерго хоче достроково завершити опалювальний сезон

Енергопостачальна компанія "Київенерго" пропонує Київській міській державній адміністрації достроково завершити опалювальний сезон у зв"язку з теплою погодою.

Про це повідомила прес-служба енергокомпанії.

"Київенерго" направила лист у Київміськадміністрацію із пропозицією достроково закінчити опалювальний сезон у зв"язку зі стійко теплою погодою", - сказано в повідомленні.

"Київенерго" заявляє про свою технічну готовність достроково завершити опалювальний сезон 2008-2009 року.

Компанія уточнює, що відповідно до норм, при середньодобовій температурі навколишнього середовища вище +8 градусів протягом трьох днів, енергокомпанія завершує опалювальний сезон, однак для цього потрібне прийняття відповідного рішення Київміськадміністрацією.

Енергокомпанія підкреслює, що зараз "Київенерго" працює на технологічному мінімумі - при найменш можливій температурі теплоносія на виході колекторів +65 градусів.

"Знизити температуру ще нижче, незважаючи на теплу весняну погоду, не дозволяють технічні особливості теплопостачання в Києві, оскільки "Київенерго" одночасно відпускають теплоенергію й для підігріву води киянам", - сказано в повідомленні з посиланням на технічного директора компанії Юрія Гладишева.

Енергокомпанія уточнює, що залежно від потужності теплових джерел, тривалість відключення споживачів від теплопостачання становить від 3 до 5 днів.

При цьому в першу чергу підлягають відключенню населення, а об"єкти соціальної сфери, зокрема, лікарні, дитсадки й школи, - тільки після звернення з цим проханням керівництва установ.

Як повідомлялося, київська міська державна адміністрація взяла кредит у розмірі 900 млн грн для компенсації різниці в тарифах АК "Київенерго". 150 млн грн було взято в комерційному банку "Хрещатик" і 750 млн грн в "Альфа-банка". Напередодні "Київенерго" погасило перед НАК "Нафтогаз України" близько 900 млн грн заборгованості за газ.

Як повідомили в "Нафтогазі", ці кошти були направлені на розрахунки за газ з ВАТ "Газпром".

За матеріалами Українські Новини, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Київенерго хоче достроково завершити опалювальний сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути