понеділок, 17 серпня 2009 18:01

90 відсотків банкнот у США містять сліди кокаїну

90 відсотків банкнот у США містять сліди кокаїну

90 відсотків банкнотів, якими користуються жителі США, мають на собі сліди кокаїну.


Такого висновку дійшли вчені з Массачусетського університету, які провели дослідження на предмет наявності частинок наркотиків на національній валюті США, Канади, Бразилії, Японії і Китаю. Результати цієї наукової роботи наводить видання Science Daily.

Найчастіше гроші із слідами кокаїну попадаються у Вашингтоні: у столиці США таких банкнот переважна більшість - до 95 відсотків. Приблизно такі ж показники зареєстровані і в інших великих містах, наприклад, в Балтіморі, Бостоні і Детройті. Вміст кокаїну на одній американській банкноті вар"юється від 0,006 мікрограма до 1,240 мікрограма.

"Найчистішими" виявилися банкноти з Китаю - кількість паперових грошей зі слідами кокаїну не перевищує 12 відсотків. Також низький показник був зафіксований в Японії (20 відсотків).

На думку вчених, наркотик потрапляє на паперові гроші різними шляхами. Так, найпоширенішим є вживання кокаїну через трубочку, згорнуту з банкноти: вона використовується для втягування порошку носом. Крім того, незначні частинки кокаїну залишаються на грошах при здійсненні операцій з продажу або п купілі наркотику. Також речовина може потрапляти на банкноти при зіткненні з поверхнею, на якій є сліди кокаїну, або просто з іншими грошовими знаками, вкритими дрібними частками наркотику.

Дослідники відзначають, що за останні роки в США кількість купюр, на яких знаходять сліди кокаїну і інших наркотичних речовин, значно зросла. Фахівці підкреслюють, що зростання цього показника може бути пов"язане зі світовою економічною кризою - американці, що зазнають фінансові труднощі, вважають за краще відволікатися від своїх проблем незаконними способами, у тому числі і вживаючи кокаїн.

Експерти, які працювали над цим дослідженням, стверджують, що ця наукова робота значно об"ектівніша за попередні подібні тести, бо проводилася з використанням нових технологій. За словами фахівців, колишня техніка могла пошкодити банкноти, або зовсім знищити сліди заборонених речовин, що знаходяться на них.

Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «90 відсотків банкнот у США містять сліди кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути