вівторок, 01 березня 2011 17:45

У Львові пропонували скасувати свято 8 березня
7

Фото: Фото: Павло Паламарчук/Gazeta.ua

1 березня у Львові пройшла акція "З весною! Проти 8 березня". Ініціатором виступило молодіжне об'єднання "Граніт".

Біля пам'ятника королю Данилу молоді люди діставали із коробок паперові квіти з кольорового паперу. До кожної прикріплено маленьку вітальну листівку з приходом весни і закликом не святкувати восьме березня.

"В основі святкування восьмого березня є багато негативних фактів, про які постійно замовчували. В цей день у 1894-1896 роках пройшли маніфестації проституток у Парижі, Чикаго та Нью-Йорку. Тому цей день є днем солідарності повій. Жодна європейська країна такого свята не має. Його святкують лише у пострадянських країнах. Українські жінки варті уваги завжди. І перше березня якось більше відповідає по духу, щоб привітати жінок із настанням весни", - розповів член молодіжного об'єднання "Граніт" Андрій Мочурад.

"Крім того, даруючи паперові квіти можна боротися проти браконьєрства підсніжників. Я брала участь у виготовленні цих квітів. Купили пачку кольорового паперу за п'ять гривень, а квітів вийшло дуже багато. Тому це ще й економно і привітати більше людей можна", - додала студентка Уляна Кіт.

Учасники акції роздавали квіти та листівки як жінкам, так і чоловікам. Більшість із них були приємно вражені такими подарунками.

"Дуже класно, що вони пропонують святкувати ще й перше березня, - сказала студентка Іванна Батіг. - Але традиції ламати насправді дуже важко. Тому, думаю, що восьме березня нікуди не дінеться. Воно мені теж подобається. А взагалі було б ідеально святкувати і перше, і восьме березня".

"А моя мама ніколи не святкувала цього свята. У нас в сім'ї традиційно святкують День матері. Ініціатива святкувати перше березня мені особисто дуже подобається. В цей день відчувається весняний дух і хочеться літати від щастя", - зазначив 51-річний коваль Іван Романів.

Зараз ви читаєте новину «У Львові пропонували скасувати свято 8 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути