четвер, 07 вересня 2006 13:09

В Україні демонтували рекламу "Мама чому я урод"

 

Асоціація зовнішньої реклами вирішила демонтувати соціальну рекламу проти наркоманії "Без наркотиків краще!", розміщену в Києві, Закарпатті й Чернігові. Про це повідомив голова Асоціації Артем Біденко.

- Вона (реклама) у принципі практично вся знята, залишилося буквально до десятка площин у Києві, - сказав Біденко.

Демонтаж реклами розпочали на прохання Всеукраїнської асоціації зменшення шкоди.

- Ми відреагували й стали знімати, але знімаємо не тому, що вони нам стали чимось погрожувати, а тому що вони сказали: давайте зробимо краще, - підкреслив Біденко.

Виконавчий директор Асоціації зменшення шкоди Ігор Камінник повідомив, що прохання демонтувати рекламу "Без наркотиків краще!" підтримали урядові організації, що займаються профілактикою наркоманії.

Також Камінник вважає, що Асоціація зовнішньої реклами повинна вибачитися перед усіма, кого образила в рамках кампанії, зокрема, за негуманність щодо наркозалежних людей і за образу гідності батьків дітей з особливими потребами.

Обидві асоціації планують створити загальну робочу групу, підключивши експертів з психології й наркології, для розробки більш толерантного сюжету реклами.

Біденко зазначив, що Асоціація зовнішньої реклами готова надати свої площини і допустив, що розміщення соціальної реклами проти наркотиків з більш толерантним сюжетом може розпочатися наприкінці вересня.

11 серпня Асоціація зовнішньої реклами почала розміщати в Києві соціальну рекламу, спрямовану на боротьбу з наркоманією, - "Без наркотиків краще!".

У Києві, Закарпатті, Чернігові планувалося до жовтня розмістити більше 500 плакатів.

На одному з плакатів на чорному тлі розміщений білий напис "Мама чому я помер" і символічне зображення могили, а також попередження "У наркоманів не буває здорових дітей".

Плакати другого типу: білий напис "Мама чому я урод" також на чорному тлі, зображення долоні, і згадане попередження.

Раніше Асоціація зовнішньої реклами заявляла про намір розмістити 300 біг-бордів й 300 сіті-лайтів у Києві із соціальною рекламою проти наркоманії.

У липні 2005 Асоціація зовнішньої реклами розмістила більше 800 щитів із соціальною рекламою із закликом "Кохаймося!" у Києві.

У рамках акції в Києві були встановлені рекламні щити з закликами: "Нас має бути 52 мільйони!", "Країні не вистачає "Оскарів!", "Країні не вистачає космонавтів!" на фонах різних кольорів, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «В Україні демонтували рекламу "Мама чому я урод"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути