вівторок, 12 березня 2013 18:39

Півтисячі киян прийшли під Апеляційний суд підтримати сім'ю Павліченків
12

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні о 10.00 відбулася акція "За волю і чесність" на підтримку родини Павліченків.

Близько 500 учасників акції зібралися на Солом'янській площі під Апеляційним судом, де сьогодні розглядали справу Дмитра та Сергія Павліченків, засуджених за вбивство судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова.

Футбольні фани окупували концертний майданчик ресторану "Солом'янська броварня", що у парку поруч з будівлею суду. Для роботи апаратури принесли зі собою п'ять бензинових генераторів. У натовпі було декілька прапорів УПА та України.

Концерт тривав близько 4 годин. Своїми виступами підтримати засуджених Павліченків прийшли репери Gromov(Дніпро) та Ярмак, гурти "Тінь Сонця", Kozak System, "Тартак", "Кому Вниз" та "Сокира Перуна".

"Ми продовжимо підтримувати Павліченків незважаючи ні на що. Батько та син ніколи не вбивали суддю. Ця справа показує те, що в Україні кожен може потрапити за грати через чиюсь указку. Сьогодні холодно, але ми все одно прийшли, завтра буде дощ чи сніг, спека — ми все одно будемо під час кожного засідання тут", - розповів Тарас, один з фанатів.

Кримінальну справу за обвинуваченням батька та сина Павліченків у вбивстві судді Зубкова прокуратура столиці передала до Голосіївського райсуду Києва ще два роки тому. Суди тривали рік. І торік у жовтні суддя Бондаренко постановила засудити Дмитра Павліченка до довічного ув'язнення, а його сина Сергія – до 13 років позбавлення волі.

14 січня 2013 року Апеляційний суд розпочав розгляд скарги на вирок Голосіївського районного суду столиці. Уже відбулось п'ять засідань у справі. Наступне буде 21 березня. На ньому допитають головного свідка у справі Олексія Наумця, слідчого прокуратури Рибку та заступника начальника столичного УБОЗу майора Ремського.

Зараз ви читаєте новину «Півтисячі киян прийшли під Апеляційний суд підтримати сім'ю Павліченків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути