Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 13:30

За час окупації смертність у Криму збільшилася на 7,2% - Джемілєв

За час окупації смертність у Криму збільшилася на 7,2% - Джемілєв
Мустафа Джемілєв: смертність збільшилася на 7,2%. Фото: day.kyiv.ua

Росія завезла до анексованого Криму півмільйона своїх громадян за 3,5 року окупації.

Населення окупованого півострову збільшилося на 10%. Про це повідомив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"За 3,5 роки окупації населення Криму збільшилося на 10%. Смертність збільшилася на 7,2%. На лікування до Криму завезли близько 200 тисяч чоловік. Росія завела до Криму не менше півмільйона своїх громадян. Всі ці порушення кваліфікуються як злочини", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму захопили 4000 українських підприємств - Луценко

Такі дані він озвучив на брифінгу, присвяченому направленням до Міжнародного кримінального суду перших інформаційних повідомлень за фактами: незаконного присвоєння майна на окупованій території і примусового переміщення та видворення, за рішенням судів окупаційної влади, громадян України з Криму.

Російські військові займалися підготовкою платформи "для повернення Криму в РФ". Про ситуацію в Криму та сході України розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час своїх свідчень у суді у справі за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Зараз ви читаєте новину «За час окупації смертність у Криму збільшилася на 7,2% - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути