субота, 13 серпня 2022 03:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Злітна смуга аеродрому в Новофедорівці ціла – Повітряні сили

Злітна смуга аеродрому в Новофедорівці ціла – Повітряні сили
В Повітряних силах України прокоментували, що злітну смугу в Новофедорівці можна використовувати. Фото: Телеграф

Попри вибухи на військовому аеродромі "Саки" біля Новофедорівки, Росія продовжить його використовувати. Злітна смуга там не постраждала.

Відновити аеродром не проблематично, повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат у телеефірі, інформує Gazeta.ua.

"Це для ворога дуже сильний "укол", неприємний. Знищено більше 10-ти одиниць авіаційної техніки. Імовірно, що знищено і льотний склад, і інженерний склад, який обслуговував ці літаки… Безумовно, противник приховує ці втрати, а на знімках і на відео видно, що там є сліди ураження рашистів – червоні сліди", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Укропи" кажуть, що то вони. А ці морозяться" – оприлюднили розмову окупантів про "бавовну" в Криму

Уражено вибухами стоянку літаків. Знищено техніку. Можливо, знищено склад артилерійського озброєння: ракети й бомби, які там зберігалися. Можливо, також, склад паливно-мастильних матеріалів.

Він висловив думку, що росіяни й далі будуть використовувати аеродром. У Криму є близько 5 аеродромів, які російська авіація активно використовує для агресії проти України, а загалом навколо нашої країни їх в РФ десятки.

"Я думаю, що вони вже його відновлюють, питання лише про безпеку. Для літака перелетіти з одного аеродрому на інший – не велика проблема", – сказав речник.

9 серпня в районі Новофедорівки окупованого Криму пролунало кілька потужних вибухів. Вони сталися на військовому аеродромі, звідки зазвичай злітають російські літаки, що атакують ракетами південь України.

Командування повітряних сил Збройних сил України підтвердило знищення дев'яти ворожих літаків.

Росія втратила від $55 млн до $450 млн. І це тільки на знищених літаках, зважаючи на те, якого типу вони були, підрахували аналітики Forbes.

Зараз ви читаєте новину «Злітна смуга аеродрому в Новофедорівці ціла – Повітряні сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути