вівторок, 18 грудня 2018 11:46

Британія прислала корабель у Чорне море на знак підтримки України

Британія прислала корабель у Чорне море на знак підтримки України
Британський військовий корабель зайшов в Чорне море / фото: ShipSpotting.com

17 грудня до Чорного моря увійшов корабель HMS Echo (H87) Королівського військово-морського флоту Великої Британії.

"Королівський військово-морський флот Великої Британії повертається до Чорного моря вперше з часів Азовської кризи: багатоцільове гідрографічне і океанографічне судно класу Echo, що базується у Девонпорті, пройшло через Босфор", - повідомив на своїй сторінці у Twitter спостерігач у Босфорі Йорук Ишик.

За словами спостерігача, корабель оснащений системою EM 710 MBES, одноколійним ехолотом EA600 і причіпним боковим сонаром.

"Свобода судноплавства у Чорному морі: побудована компанією Appledore Shipbuilders у Бідефорд, HMS Echo озброєний 20 мм, Mk44 7,62 мм гарматами. HMS Echo потрапив до Чорного моря о 18:00 GMT, супроводжуваний турецькою береговою охороною TCSG29. Він може перебувати (у Чорному морі - Gazeta.ua) 21 день згідно з Конвенцією Монтре", - додав Ишик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командир українського буксиру "Корець" розповів про перехід у Керченській протоці

HMS Echo (H87) - багатоцільовий гідрографічний корабель океанського типу, один із двох цього проекту у складі Королівського флоту Британії. Інший – HMS Enterprise (H88) – уже заходив до Чорного моря на початку 2018-го. Це перші кораблі британського флоту, оснащені азимутальними двигунами, що надають їм надзвичайно точну керованість і маневреність на низьких швидкостях аж до самостійної швартовки без залучення буксирів.

22 грудня 2018-го понад 10 винищувачів Су-27СМ і Су-30м2 винищувального полку 4 армії ВПС і ППО здійснять переліт із аеродрому "Кримськ" у Краснодарському краї на аеродром "Бельбек" у Криму до свого місця постійної дислокації.

Зараз ви читаєте новину «Британія прислала корабель у Чорне море на знак підтримки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути