Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2018 08:09

В окупованому Криму автоматники не пускають у гори альпіністів

Автор: Примечание
  З середини літа в окупованому Криму озброєні люди не пускають туристів на схили   гір
З середини літа в окупованому Криму озброєні люди не пускають туристів на схили гір

З середини літа в окупованому Криму озброєні люди не пускають туристів на схили гір.

Кажуть, що там проводяться "навчання", які нібито триватимуть до кінця вересня, повідомляє "Примичание".

"На всіх вершинах і популярних маршрутах - навіть на Великій севастопольській стежці ВСС - туристів зустрічають автоматники і вимагають документи. Машини та намети відстежують, альпіністів знімають зі скель. На всі питання чоловіки без знаків розрізнення відповідають "навчання". Триватимуть вони, за чутками, до кінця вересня", - йдеться в повідомленні.

Кілька тижнів тому севастополець Віталій Білоокий опублікував на своїй сторінці в Facebook відеоролик, де в кадрі видно озброєних людей. Чоловіки з автоматами, в камуфляжних штанях і чорних футболках проганяють групу з підйому на Ільяс, де проходить одна з радіальних гілок ВСС.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологічну катастрофу в Криму показали на відео

Озброєні люди забороняють туристам ставити на схилах наметові табори, ночувати в лісі, паркувати на ніч машини.

У майбутньому "заборонені зони" можуть ще розширитися, пише видання.

"У Батілімані прискореними темпами йде добудова ще однієї держдачі - колишнього "маєтку" сім'ї Януковичів. Над дачею нависає вершина скелі Куш-Кая, де розташовано безліч популярних альпіністських маршрутів - від ниток для новачків до професійних. По її вершині також проходить нитка Великої севастопольської стежки, тут є кілька екзит для бейс-прижків. Ходят чутки, що скоро всі ці активності заборонять, а ділянку берега від Батілімана до мису Айя закриють від простих смертних. Навіть просто погуляти по околицях кам'яного хаосу буде не можна", - йдеться в повідомленні.

В окупованому Криму російські силовики відвезли до відділення поліції кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва. Перед цим у нього вдома провели обшуки. Цього ж дня в Старому Криму матір кримськотатарського активіста Герая Куламетова Зарему відвезли в невідомому напрямку.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму автоматники не пускають у гори альпіністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути