Ексклюзиви
пʼятниця, 24 липня 2020 14:50

У МЗС розробили Стратегію деокупації Криму

У МЗС розробили Стратегію деокупації Криму
Фото: скрин відео телеканалу "Дом"

Український уряд підготував Стратегію деокупації Криму. Поки що документ не оприлюднюють.

Про це розповіла перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова в ефірі телеканалу "Дом".

"Стратегічно ми розробили документ "Стратегія деокупацію Криму", він не є публічним на цей час, оскільки ми вважаємо, що в таких питаннях мають бути документи ширшого масштабу. І це лише тільки частина великої стратегії деокупації. І ми сподіваємося, що рано чи пізно Україна на різних рівнях зможе її представити", - сказала Джапарова.

За її словами, українське МЗС планує створити міжнародний комунікаційний майданчик із питань Криму. Поки що реакція світової спільноти на проблеми Криму є "фрагментарною та спорадичною", чим і користується Росія, намагаючися примирити весь світ з окупацією Кримського півострова.

"Якщо говорити про наші зусилля, вони будуть спрямовані на створення формалізованого майданчика, присвяченого Криму, адже на це є дуже великий запит. Коли ми говоримо про Донбас, у нас так чи інакше є різні форми комунікації, дискусії про майбутнє Донбасу. Це і "Нормандія", це і "мінський формат". Тобто в нас є трек міжнародної уваги до цього питання. Однак, коли ми говоримо про Крим, на жаль, реакція світової спільноти досить фрагментарна і спорадична. Щось відбувається - тоді є якась заява, реакція. Ми ж розуміємо, що найголовнішим завданням у питаннях Криму сьогодні є публічність. Тому що Російська Федерація докладає величезних зусиль, щоб примирити з окупацією і статус-кво всю світову спільноту", - відзначила заступниця міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер попередив про наслідки силової операції з повернення Криму

За її словами, росіяни "використовують абсолютно різні форми - когнітивні, гібридні - цього примирення світової спільноти. І власне, цього меседжу, який, по суті, є порожнім, що було волевиявлення народу, і "Крим - наш".

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба говорив, що Україна розробляє стратегію деокупації Криму.

Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Євросоюз продовжив до 15 вересня 2020 року санкції проти осіб і організацій, причетних до анексії Криму. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС розробили Стратегію деокупації Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути