неділя, 02 червня 2019 17:34

У Криму окупанти влаштували показовий повітряний бій

У Криму окупанти влаштували показовий повітряний бій
Навчальний повітряний бій росіяни провели в небі над Феодосією

В анексованому Криму окупанти провели навчання на полігоні Чауда, а також влаштували показові виступи із застосуванням декількох десятків бойових вертольотів і літаків.

Навчальний повітряний бій росіяни провели в небі над Феодосією, повідомляє "Крим. Реалії"

"Бомбардувальники і штурмовики завдали удари по наземних цілях. У якості мішеней використовувалися макети літаків і об'єкти, що імітують позиції сухопутних військ і наземну інфраструктуру", - йдеться в повідомленні.

Раніше окупанти анонсували проведення масштабних навчань на авіаційному полігоні Чауда, розташованому на заході Криму, з 24 травня по 8 червня. Для участі в маневрах до Феодосії прибуло понад 50 російських військових. Екіпажам пропонувалося відпрацювати техніку пілотування і подолання протиповітряної оборони "Панцир-С" і "Корнет-ЕС" із застосуванням авіаційних засобів ураження наземних цілей.

Наприкінці минулого року Росія в Криму також влаштовувала показові вситупи – в хід пішли ракетні комплекси С-400. Окупанти провели навчання з передислокації комплексів "Тріумф" і знищення повітряних цілей. Також Росія направила ракетний фрегат у бік Азовського моря, на палубі якого перебував і вертоліт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турист не "попер" - показали пляжі в окупованому Криму

Заступник директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь пояснив, що це відпрацювання стандартних вправ може відбуватися і в рамках нарощування сил РФ в регіоні Азовського моря та Керченської протоки.

Росія посилила угруповання військ в анексованому Криму. Російський міністр оборони Сергій Шойгу 11 березня 2019 року заявив, що це "забезпечує захист території півострова і інтересів Росії в Чорному морі". Після анексії Криму в 2014 році Росія проводить регулярні військові навчання на півострові. У Генштабі України дії російських військових в Криму називають незаконними.

Зараз ви читаєте новину «У Криму окупанти влаштували показовий повітряний бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути