середа, 11 жовтня 2017 12:21

В Бахчисараї — масові обшуки. 10 "екстремістів" відвезли у райвідділ

В Бахчисараї — масові обшуки. 10 "екстремістів" відвезли у райвідділ
Затримано 10 кримських татар за "екстремізм". Фото: соцмережі

В окупованому Криму — нова хвиля репресій проти кримських татар. Людей затримують і обшукують їхнє житло. Про це повідомив глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв

— Нова хвиля репресій, - пише Заїр Смедляєв на своїй сторінці у Facebook, - забрали Асанова Рефата, 62 роки — це батько Сулеймана, Ельнура Асанова - брат Сулеймана, Ібрагімова Ернеста — родич Сулеймана, Рудем Неджієв, Ельдар Асанов — сусід Сулеймана.

Їх уже привезли до Бахчисарайського РОВС. Вони чекають наших юристів."

Також затримали Алімдара Бєлялова і Ахмада Сулейманова. Після обшуку з дому вивезли Мемета Бєлялова. Незвані гості в чорних масках традиційно шукають зброю і заборонену (екстремістську) літературу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Справи Хізб ут-Тахрір": Теймур Абдулаєв лишається за ґратами до грудня

Як повідомив агенції "Кримські Новини" директор кримськотатарського дитячого центру Elif Лутфіє Зудієва, практично всі затримані — відомі громадські діячі і підприємці. Асанов — власник кафе "Салачик'", а Салієв, Ібрагімов і Бєлялов - активісти.

На цей час відомо як мінімум про 10 затриманих, серед них — старі люди і батьки багатодітних сімей. На початку жовтня у Криму окупанти затримали 4 кримських татар, які начебто входять в екстремістську організацію "Табліг Джамаат".

У кримському селищі Нижньогірське обшукали і затримали активіста Рената Параламова. У чоловіка вилучили ноутбук та книжку.

Зараз ви читаєте новину «В Бахчисараї — масові обшуки. 10 "екстремістів" відвезли у райвідділ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути