неділя, 26 вересня 2021 13:25

У Ялті не вистачає лікарів. Містяни просять повернути медицину, яка була до окупації

У Ялті не вистачає лікарів. Містяни просять повернути медицину, яка була до окупації
У Ялті критична ситуація з медициною. Фото: Reuters

В окупованій Ялті не вистачає 50% лікарів.

До міста перекупають лікарів з Росії, які працюють вахтовим методом. Медициною в Ялті опікується не профільне міністерство, Федеральне медико-біологічне агентство РФ, повідомляє "24 канал".

"Ця структура має займатись обігом лікарських засобів, регулюванням фармацевтичного ринку. Єдине, що я бачив у ЗМІ – це те, що на цю агенцію покладені певні функції по біотехнологічному виробництву. Зокрема за допомогою цього агентства і багатьох інших структур зараз просувається так звана вакцина "Спутник Лайт", - сказав заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін.

Ялтинці просять повернути медицину, яка була до окупації. У поліклініці кажуть, що лікарі почали масово звільнятись. Весною 2020 року звільнилась завідувачка неврологічного відділення лікарні Анна Панасенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус "косить" дітей: свіжа статистика

"Працюючи тут понад 30 років жодних конфліктів не було, свої обов'язки я завжди виконувала. Я знаю наше ялтинське населення до трьох поколінь. Дуже боляче розлучатись", – сказала вона тоді Панасенко.

За добу, 25 вересня, в Україні зафіксували 4647 нових випадків коронавірусу. Від початку вакцинації проти Covid-19 провели 12,2 млн щеплень.

Зараз ви читаєте новину «У Ялті не вистачає лікарів. Містяни просять повернути медицину, яка була до окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути