Ексклюзиви
пʼятниця, 29 травня 2020 11:16

Україну можуть змушувати дати воду анексованому Криму

Україну можуть змушувати дати воду анексованому Криму
Росія може вдатися до силових методів проти України через нестачу води в Криму. Фото: pixabay.com

Найближчим часом Росія може піти на силові дії, а "третя сторона" переконуватиме Україну поновити водопостачання анексованого півострова.

Про це заявив голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров у коментарі "Крим. Реалії".

Він зазначив, що така ситуація вже була 2015 року, коли до Криму перестала надходити електроенергія, і Росія вдалася до залучення "третьої сторони".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явився спецпредставник із питань санкційної політики

"Тоді як посередники були, зокрема, учасники нормандської четвірки. Вони зверталися до президента Порошенка, щоб той забезпечив постачання електроенергії", — сказав Чубаров.

На його думку, води в Криму незабаром може не вистачати для військових потреб російської армії, й тоді не виключений силовий тиск із боку РФ на Україну.

"Я просто виходжу з того, що води в Криму буквально через півтора місяця практично не вистачатиме навіть на військові потреби. Якщо не буде по-іншому вода поставлятися в Крим, вони можуть піти на силові дії", — сказав він.

Чубаров припустив, що силові дії означають просування військ для забезпечення контролю до тієї місцевості, звідки вода може поставлятися в Крим.

Раніше експосол США в Україні Джон Гербст порадив українській владі дотримуватися політики припинення постачання води до анексованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Україну можуть змушувати дати воду анексованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути