вівторок, 06 лютого 2018 13:18

Українське телебачення забуло про Крим - медіаексперт

Українське телебачення забуло про Крим - медіаексперт
Український фрегат в українському Севастополі. Фото ДС

Моніторинг українських телеканалів щодо висвітлення тем анексованого Криму показав, що на цю тему виділяють тільки 0,1 відсотка від тижневого ефіру.

"Картина дуже сумна, це навіть менше, ніж кількість часу, який канали приділяють війні на Донбасі. На мій погляд, є кілька причин. З одного боку, у нас канали олігархічні, з іншого ‒ вони женуться за рейтингами й не думають про соціальну відповідальність. Більше уваги приділяють розважальному контенту, сенсаціям, скандалам. Рейтинги для українських телеканалів ‒ це найважливіше, як стверджують їхні топ-менеджери", - повідомила Діана Дуцик, медіаексперт.

Теми на телебаченні цілком обмежені і спрямовані тільки на розваги.

"У нас взагалі є проблема: в інформаційному просторі дуже мало інформації про різні регіони. Ми завжди говорили про те, що Україна ‒ мультикультурна країна, але так і не змогли цим скористатися, і це теж проблема інформаційної політики держави, зокрема соціальної відповідальності великих медійних груп, які домінують в нашому інформаційному просторі. Важливо про це думати заради майбутнього. Це стосується не тільки Криму чи Донбасу, давайте подивимося, що відбувається на Закарпатті, де теж непрості процеси відбуваються. Кожен регіон ніби замикається в собі, й необхідне те, що об'єднує всі ці регіони".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим повернеться до України після смерті Путіна.

До окупованого Криму прибула делегація німецьких депутатів, які представляють регіональні парламенти. До складу делегації увійшли депутати від партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) з регіональних парламентів Берліна, Бранденбурга і Рейн-Вестфалії. Німецькі депутати, що прибули до Криму, заявили, що їх не турбує загроза опинитися нев'їзними на материкову частину України.

Зараз ви читаєте новину «Українське телебачення забуло про Крим - медіаексперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути