Ексклюзиви
вівторок, 16 квітня 2019 17:15

Українських моряків звільнятимуть через Міжнародний трибунал

Українських моряків звільнятимуть через Міжнародний трибунал
Полонені українські моряки на судилищі в Росії. Фото: hromadske.ua

Україна звернулася до Міжнародного трибуналу щодо Росії для звільнення українських моряків і суден, захоплених у результаті агресії РФ у Керченській протоці. Про це у Facebook повідомив президент Петро Порошенко.

"Сьогодні за моїм дорученням МЗС додатково звертається до Міжнародного трибуналу з морського права із запитом для вжиття примусових заходів до російської сторони для звільнення українських моряків.

Розраховуємо, що вже за лічені тижні Трибунал зобов'яже Росію звільнити наших моряків та українські кораблі, а її дії буде визнано неправомірними. Саме такі рішення наближають звільнення, а також робить невідворотним притягнення Росії до міжнародної правової відповідальності.

У Росії все ще є шанс звільнити наших моряків і кораблі, не чекаючи формального визнання вчиненого Кремлем міжнародного злочину", — заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичі військовополонених приїхали в Росію

25 листопада торік російські прикордонники напали на кораблі у нейтральних водах Чорного моря після спроби українців пройти Керченську протоку. Захопили судна "Бердянськ", "Нікополь", "Яни Капу" та взяли у полон 24 моряків.

Їх доставили до московського слідчого ізолятору "Лефортово".

Зараз ви читаєте новину «Українських моряків звільнятимуть через Міжнародний трибунал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути