понеділок, 21 серпня 2017 00:17

Українська теле- і радіо- трансляція 1 листопада досягне Сімферополя

Українська теле- і радіо- трансляція 1 листопада досягне Сімферополя
Вже 1 листопада український сигнал досягне Сімферополя. Фото: Еспресо

Вже з першого листопада покриття цифровим мовленням українських телеканалів досягне Сімферополя.

Про це "Обозревателю" повідомила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

За її словами, запуск Чонгарському вишки - це найбільш успішний проект з точки зору і часу, і координації. Вишка була споруджена за кілька місяців, а будував її приватний інвестор ( "Телемережі України") за власні кошти.

"Фактично сьогодні вона забезпечує всю північ Криму і радіо-, і вже цифровим мовленням. Зокрема, з вишки Чонгара віщають дві радіостанції. Незабаром буде ще дві. Тобто в цілому буде чотири радіостанції, які будуть вести мовлення на Крим і Херсонської області ", - розповіла Джапарова.

Що стосується телебачення, то, як зазначила перший заступник міністра, на сьогодні вже запущений цифровий мультиплекс, який почав трансляцію в тестовому режимі.

"З першого вересня телемовлення буде потужністю 0,3 кВт, а з першого листопада - потужністю 1 кВт. Тобто потужність буде збільшена, а відповідно і площа покриття також буде збільшена. За нашими підрахунками, мовлення досягне Сімферополя, покриє всю північ Криму", - заявила Джапарова.

"Дуже важливо, що трансляція з вишки буде йти і на Херсонську область, оскільки вона - якась лінія пропаганди, де в тому числі частина людей отримує сигнал і від російських ЗМІ. Для нас важливо заводити туди національне теле- і радіомовлення. Сьогодні Херсонська область для нас - внутрішній пояс безпеки, інформаційної безпеки ", - зазначила Джапарова.

У той же час вона не виключає можливість того, що Російська Федерація буде робити спроби заглушити сигнал з української вишки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ планує "перебити" український телесигнал у Криму

"Чи будуть глушити? Це риторичне питання, оскільки ми знаємо, що для РФ інформаційний сегмент є чи ні головним в гібридної війні, яку вона веде. РФ - лідер серед всіх країн світу по бюджету, який там вкладають в інформаційну складову. Сьогодні там державні і приватні ЗМІ залежні від Кремля. Тому і РФ вдається до методів, які зовсім суперечать нормам демократичних країн ", - повідомила перший заступник міністра.

При цьому Джапарова додала, що глушити сигнал буде досить дорого і технічно непросто для Росії.

"І якщо вони все ж будуть робити такі дії, то це ще один інструмент "подорожчання" Криму для РФ", - резюмувала вона.

Нагадаємо, з Чонгарської телекомунікаційної вежі на територію окупованого Криму в тестовому режимі почали трансляцію українських телеканалів.

Технічно радіус безперебійної трансляції вишки становить 60-70 км вглиб півострова. Якщо ж брати радіус покриття ширше - то там трансляція буде залежати від погодних умов і технічних перешкод, які можуть бути.

Зараз ви читаєте новину «Українська теле- і радіо- трансляція 1 листопада досягне Сімферополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути