Ексклюзиви
середа, 06 травня 2020 18:29

Українцям розповіли, як захистити свою землю в Криму

Українцям розповіли, як захистити свою землю в Криму
Як захистити свою землю в Криму – розробили інструкцію. Фото: pixabay.com

Після неправомірного указу російського президента Володимира Путіна українців в окупованому Криму можуть позбавити права власності на земельні ділянки, отримані ними за законами України.

Інструкцію про те, як захистити свою землю від окупантів, презентувала перший заступник представника президента України в АРК Дарина Свиридова під час онлайн-брифінгу в "Укрінформі".

Вона наголосила, що всі земельні операції в Криму, наприклад, вилучення ділянок у громадян України та передання їх у власність громадян Росії, які насправді є іноземними громадянами в Криму, вважаються недійсними й не несуть жодних правових наслідків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба розповів про тактику і стратегію повернення Криму

"З перших днів опублікування цього указу до нас приходять численні звернення громадян. Ми розуміємо, наскільки це важлива для багатьох тема, ми завжди відкриті для звернення до представництва, ми даємо консультації – що вже сьогодні кримчани можуть зробити для захисту своїх прав", – повідомила перший заступник представника президента в АРК.

На брифінгу вона презентувала відеоінструкцію зі спільно напрацьованими з прокуратурою АР Крим, РЦПЛ, УГСПЛ та ГО "Крим SOS" рекомендаціями щодо покрокових дій для тих, хто вже зіткнувся з вилученням земельних ділянок або потенційно підпадає під дію неправомірного указу Путіна.

Володимир Путін підписав указ №201 від 20 березня 2020 року щодо внесення змін до переліку прикордонних територій, на яких іноземні громадяни, особи без громадянства не можуть володіти за правом власності земельними ділянками. Під дію указу не підпадають лише 3 райони анексованого півострова – Первомайський, Красногвардійський і Білогірський, а також два райони міста Севастополя.

Зараз ви читаєте новину «Українцям розповіли, як захистити свою землю в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути