Ексклюзиви
четвер, 18 липня 2019 23:06

У Зеленського відповіли на ультиматум Кремля

У Зеленського відповіли на ультиматум Кремля
Сенцова і Вишинського можуть звільнити одночасно. Фото: ВВС

В Україні запропонували звільнити режисера Олега Сенцова та керівника порталу "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського одночасно.

"В Офісі президента з великою зацікавленістю дізналися про пропозицію Російської Федерації щодо звільнення Кирила Вишинського як перший крок доброї волі з боку України. Цілком підтримуємо політику кроків доброї волі і пропонуємо Росії зробити і свій крок назустріч - звільнивши Олега Сенцова. І для взаємної переконаності у спільній добрій волі ми пропонуємо зробити це одночасно", - написала у Facebook прес-секретар президента України ВолодимираЗеленського Юлія Мендель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення полонених: Зеленського і Путіна проситимуть про помилування

Перед цим прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що звільнення Вишинського може бути першим кроком для нормалізації відносин Москви і Києва.

Вишинський 2014-го брав участь у неправдивому висвітлюванні анексії Криму та співпрацював із окупантами та російськими загарбниками. На початку війни на Донбасі співпрацював із бойовиками угруповання ЛНР і ДНР. Має російське громадянство та державні нагороди країни-агресорки. СБУ підозрює його у "створенні підривної проросійської інформаційної мережі на терені України" та "державній зраді".

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відповіли на ультиматум Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути