середа, 21 березня 2018 07:29

Тривожний сигнал надійшов з окупованого Криму

Тривожний сигнал надійшов з окупованого Криму
Проведення військових навчань Росією в Криму направлено і на Україну, і на міжнародне співтовариство. Фото - Радіо Свобода

Проведенням військових навчань в Криму відразу після виборів президента Росії Кремль в черговий раз показує свою військову міць на окупованому півострові. Також дає тривожний сигнал щодо подальших порушень прав людини на анексованій території. Таку думку висловив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає "Апостроф".

"Ці навчання однозначно були заплановані під вибори. Тобто проведення виборів і відразу ж проведення навчань, щоб показати свою військову міць в Криму. Росія при цьому не має жодних ілюзій. Вони абсолютно чітко уявляли, що буде негативна реакція як України, так і міжнародного спільноти", - сказав Тимчук.

Він вважає, що саме тому навчання планувалися задовго до всіх нинішніх подій і заяв європейських політиків щодо невизнання виборів в Криму. Брязкання зброєю направлено і на Україну, і на міжнародне співтовариство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Криму: Ще одна країна не визнали вибори РФ на півострові

"Мушу зазначити, що, на жаль, на сьогоднішній день росіяни збудували в Криму державу в державі. Якщо Росія - це територія, що знаходиться під куполом російських спецслужб, то Крим - це не тільки вплив російських спецслужб, а фактично зона тотального контролю. Тому я не думаю, що будь-які виступи кримських татар (проти анексії або виборів Путіна) якось можуть вплинути на стратегічну лінію Кремля. Швидше навпаки, це сигнал для ФСБ, що потрібно більш активно працювати по обмеженню прав людини", - зазначив Тимчук.

На окупованому півострові Крим почалися широкомасштабні військові навчання збройних сил РФ. Росія також проводить навчання в невизнаних Абхазії та Південної Осетії. Всього до навчання залучили майже 8 тис. військовослужбовців, а також ракетні установки, артилерійські системи і інші види зброї.

Зараз ви читаєте новину «Тривожний сигнал надійшов з окупованого Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути