Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2014 20:05

Сімферопольці стоять по три години у черзі, щоб сфотографуватися для російського паспорту
4

Щоб зробити фото для російського паспорта, сімферопольці по три години стоять у довжелезних чергах. Користуючись масовим напливом людей, вартість фотографій у фотоательє зросла майже на 50 відсотків. Раніше фото на документи коштувало 20-25 гривень. Тепер від 30 до 40.

"Прийшла в обідню перерву сфотографуватися, була в черзі сто десята. Простояла годину, так і не дочекалася, довелося повертатися на роботу", - розповідає 41-річна Олена Пантелеєва із Сімферополя.

Проблему із виготовленням фото кримчани обговорюють у соцмережах. Деякі діляться адресами нових ательє, де на 5 гривень дорожче, але не треба чекати півдня.

"Не скрізь є черги, у нас наприклад вдень найбільше по 30-40 чоловік приходить. Якщо прийти ближче до шостої вечора, під закриття, в черзі стояти не доведеться. Фото віддаємо за 10 хвилин. Ціну підняли тільки на 5 гривень - фотокартки розміром три на чотири коштують 30 гривень. Фото, які були на українському паспорті не підійдуть. Для російського хоч і такий самий розмір, але інші вимоги до обличчя: треба робити крупніший план", - розповів власник фотоалельє "Хвилинка" Віталій.

Чоловік підтверджує, що в більшості ательє дійсно побільшало клієнтів удвічі. Свідчать про це і світлини, зроблені кримськими ЗМІ.

"У наших колег у центрі - постійний ажіотаж, черги стоять аж на вулицю. Миттєве фото за десять хвилин робити не встигають, тому люди ще й стоять у черзі, щоб отримати замовлення. Частина студій зараз перестала надавати всі послуги, які пропонувалися раніше, роблять виключно фото на документи. Під цей ажіотаж у місті масово відкриваються нові фотостудії", - сказав Віталій.

Зараз ви читаєте новину «Сімферопольці стоять по три години у черзі, щоб сфотографуватися для російського паспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути