вівторок, 27 лютого 2018 16:44

Сенцов зник із російської в'язниці: подробиці

Сенцов зник із російської в'язниці: подробиці
Олег Сенцов зник у невідомому напрямку: подробиці. Фото: "Радіо "Свобода"

Український політв'язень Олег Сенцов зник із виправній колонії №8 у місті Лабитнангі на Уралі.

Про це повідомили у Федеральній службі виконання покарань РФ правозахисниці Яні Гончаровій, передає "Громадське".

Зазначається, що 25 лютого Гончарова написала лист через електронну систему ФСВП, а 27 лютого їй надійшла відповідь, що "лист не може бути доставлений, оскільки одержувач не утримується в даній установі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сущенко зустрівся з донькою та дружиною в російському СІЗО

"Ми перевіряємо, де брат. Поки є лист, що його немає в колонії у місті Лабитнангі. Він може бути, як у поліції так і взагалі у невідому напрямку. Цим питанням займаються правохахисники, займається МЗС і Лутковська. Теоретично можу поїхати в Росію, але треба розуміти, для чого. Тобто зараз я, звичайно, не поїду, треба мати більш детальну інформацію. Ми туди відправимо, швидше за все, адвокатів. І будемо добиватись візиту в колонію. Мені зараз важко, я зовсім нещодавно про це дізналась. Зараз тривають пошуки", - розповіла сестра Сенцова Наталія Каплан.

Інформація про можливість обміну громадян України Романа Сущенка та Олега Сенцова на колишніх українських військовослужбовців, які після окупації Криму зрадили присягу, Олександра Баранова та Максима Одинцова не відповідає дійсності. Про це заявила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов зник із російської в'язниці: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути